Stap 1 scheur de jeroet peroet blaadjes in stukjes. Snijd het vlees in dunne reepjes. Snijd de aubergines in partjes en de snijd de maiskolfjes in de lengte doormidden.


Stap 2 verhit de olie in de pan en roerbak de currypasta tot het gaat ruiken. Let erop dat de currypasta niet aanbrandt. Voeg dan de jeroet peroet blaadjes toe roerbak deze heel even mee. Doe dan het vlees erbij roer het vlees goed door de currypasta. Schenk beetje bij beetje de kokosmelk erbij en dit alles op medium vuur.


Stap 3 wanneer de curry kookt voeg dan de aubergines en de maiskolfjes erbij. Laat alles dan op zacht vuur pruttelen.  Wanneer er een laagje olie bovenkomt is de curry klaar.


Stap 4 breng de curry op smaak met de palmsuiker en de vissaus. Voeg er als laatste de basilicumblaadjes toe



Heb je suggesties voor het komende recept van de maand? stuur mij een mailtje.

Kaeng kiew waan nuea- Rundvlees in groene curry

Werkt bovenstaand filmpje niet?

Bekijk het op YouTube >

Ingrediënten

400 ml kokosmelk

500 gram. Biefstuk

2 eet lepels olie

3 à 4 eetlepels groene curry pasta

2 à 3 eetlepels vissaus

2 eetlepels palmsuiker

3 Thaise aubergines in partjes

5 baby maiskolfjes gehalveerd

1 Spaanse peper schuin gesneden

5 jeroet peroet blaadjes

Klein bosje thaise basilicum

workshops_thuis.html
workshops_voor_bedrijven.html
thaise_catering.html
over_kanchana.html
contact_met_kanchana.html